Skøyte og hockeyskole

Skøyte- og hockeyskolen for alle mellom 4-9 år

 

10 000 gode grunner....

 

 

for å starte med ishockey nå. Sammenlign oss gjerne med andre!

 

* Ingen andre aktiviteter enn ishockey gir et barn så mange mestringsfølelser som skaper et godt selvbilde som vi gjør i vår aktivitet ishockey. Et barn vil oppleve mellom 5 og 8 mestringsfølelser hver gang de kommer på isen med oss. (eks i en vanlig ballidrett opplever et barn 1 mestring for hver 8 til 10 gang der er med på aktiviteten)

* ishockey er best på motorikk og koordinasjonsutvikling!

(ingen andre aktiviteter kan si oss i mot dette) Les gjerne denne BEST FOR BARN!

* Vi er blant de beste aktivitetene også når det gjelder balansetrening…

* Så tenk, hvis barnet deres får lov til å lære å skøyte hos oss,

så kan de noe som ikke alle andre barn kan! Er det så farlig om deres barn blir best i barnehagen eller i klassen å skøyte, og andre synes de er flinke?

* Ishockey er en områdesport, som betyr at barna deres vil få masse venner/nettverk utenfor sitt eget nærområde… og nettverket vil bare øke etter som årene går.

DERFOR må dere på skøyte og ishockeyskolen hjelpe deres barn å sosialisere med andre, bli kjent med mest mulig andre barn, først og fremst med å bruke garderoben, sitte ved siden av andre barn, lar dem dusje sammen med andre barn etter treningen, gi barna tid til å snakke og leke med andre barn litt etter trening… som betyr at dette er nesten en 3 timers aktivitet fra begynnelse til slutt, MEN hvilken gulltid… få se sitt barn utvikle seg, utlevere seg selv for å få masse nye venner osv.

* Ishockeyen ønsker at barn skal få drive med allsidig aktiviteter som er veldig viktig.

Vi har funnet ut at barn fortsetter der hvor det er kjekkest, beste miljøet, hvor de eventuelt lykkes på en eller annen måte, at man får annerkjennelse og oppmerksomhet osv. La gjerne barn få prøve forskjellige aktiviteter, Del inn årstidene, sommer er sommer og vinter er vinter. Ikke si at de må slutte med noe, før de får lov å prøve noe nytt. La dem prøve før man gir dem valg osv.

 

Skøyteskolen står for lek, trivsel og mestring på isen.

Kristiansand Ishockeyklubbs skøyte- og hockeyskole er et tilbud til alle jenter og gutter mellom 4 og 9 år +/- som ønsker å lære seg å gå på skøyter og å spille ishockey. Vi legger vekt på lek, trivsel og mestring og barna deles opp i grupper etter ferdigheter, ikke alder. Skolen vår er basert på Den norske skøyte og hockeyskolen.

 

Grupper basert på ferdigheter inkluderer:

 

Gruppe 1: Skøyteskole, nybegynnere: Ingen spesielle startferdigheter.

 

Gruppe 2: Skøyteskole, viderekomne: Klarer å stå og gå på skøyter. Har grei fremdrift og kan manøvrere/svinge på en ”grov” måte.

 

Gruppe 3: Skøyteskole, siste nivå: Har brukbar balanse frem/bak og sideveis, manøvrerer/svinger greit. God fremdrift, svinger og manøvrere mer finstemt og mer automatisk.

 

Gruppe 4: Hockeyskole, nybegynnere: Bra fremdrift, grei balanse, manøvrerer og stopper (plog). Klarer å føre ring med kølle/stav gjennom hinderbane.

 

Gruppe 5: Hockeyskole, viderekomne: Greit framover, bakover, korte svinger, stopper, fører puck med kølle.

 

Gruppe 6: Hockeyskole, overgang til lag.

 

Barna vil få de grunnleggende ferdighetene som danner grunnlaget for å starte med ishockey og annen skøytesport (hurtigløp og kunstløp). Barna som vil spille ishockey flyttes opp på de aldersbestemte lag når de etter trenernes oppfatning er klare og når de selv vil og når foreldrene synes det er greit.

 

Skøyte- og hockeyskolen går hver tirsdag 17:30-18:20 og hver torsdag 17:30-18:20.

 

- Vi tar inn nye barn og nybegynnere hele sesongen.

 

- Skøyte og hockeyskolen koster 200,- per termin i treningsavgift og i tillegg må alle deltakere være medlemmer i klubben. Men husk at det er gratis å prøve på de første gangene.

 

- Medlemsavgift koster 200 kroner i medlemsavgift pr barn eller 500 kroner pr famile.

 

- Vi har mye barneutstyr som kan lånes gratis. Barnet trenger kun skøyter, varmt tøy (parkdress), gode varme hansker og hjelm (sykkelhjelm) for å trives på isen.

 

- For alle barn mellom 4-9 +/- år

 

- Det er bare å møte opp på første og beste trening!

 

Foreldre er hjertelig velkommen til å være på isen sammen med barna. Dere må da ha skøyter og hjelm. Vi har noen skøyter og hjelmer for voksne, men vi anbefaler å ta med egne (sykkelhjelm kan brukes).

 

Kontaktpersoner:

 

Eivind Væting Sunde – mobil: 952 10 810 – epost Eivind@kik.no

 

 

 

Les mer om Hockeyskolen

 

DNSH.NO (den norske skøyte og hockeyskole)

 

Ishockey er den beste idretten for barn

 

 

INFO:

Treningstider:

 

Tirsdag 17:30-18:20

Torsdag 17:30-18.20